Vilt

Høsten bringer mye godt på matfatet, og vilt varierer enormt i smak og bruk avhengig av hva som serveres og hvor i landet man er. Men generelt er viltkjøtt forholdsvis sødmefylt og mer bittert enn hos husdyr, og også med en lavere fettandel. Ølet som velges til vilt bør være med på å underbygge og fremheve kjøttets smak, og skape en balanse. 

Storvilt

Storvilt er dyr som hjort, reinsdyr, elg og rådyr, og varierer i intensitet. Når man snakker om elg er det et magert kjøtt med moderat viltsmak, og er en råvare som må behandles med kunnskap. Til dette passer mange forskjellige tilbehør avhengig av matrett, men mørkere ølstiler som ikke har brent karakter fungerer godt til de fleste elgretter. Vi snakker her om litt søtere ølstiler som den erkenorske bayeren, eller en belgisk brown ale om man har tyngre tilbehør til elgen. Om har de mer smaksintense storviltene som hjort og reinsdyr, trenger man mer smaksintense øl også. Også her kan de belgiske brown alene fungere veldig godt til, de fruktige tonene i ølet bringer frem enda mer viltsmakt i kjøttet. Ellers kan en mer søtlig porter eller stout fungere godt, om spesielt fremhever smaken om tilberedningsmåten er steking, grilling eller i gryter. 

Småvilt

Kategorien småvilt finner man både flyvende dyr som rype og tiur, men også hare. Også her finner man en stor variasjon i smak, men småvilt er mer smaksrik enn storvilt. Også her vil de mørkere ølstilene passe godt til, gjerne de med litt mer restsødme. Ryper og tiur passer godt med de litt tyngre stouter av engelsk stil, eller doppelbock som begge er meget fruktige. Går man for hare er det en klassisk kombinasjon med mørk  belgisk klosterøl, noe man ofte får servert om man tar turen til Belgia. 

Vilt