Fisk

Vi i Norge er priviligert med et fantastisk mangfold av fisk, og med årene også et like stort mangfold innen øl. Når det kommer til fisk så varierer det veldig i smak og intensitet. Derfor må også ølvalget justeres deretter, selv om man på generelt grunnlag kan si at lysere ølstiler med lav bitterhet er gode øl til. 

Hvit fisk

Om man serverer den hvite fisken kokt, er det skjøre smaker man snakker om. Man må derfor passe på å velge et øl som ikke overdøver disse smakene, der for eksempel en belgisk blond går godt til med sin gode fruktighet. En lett pilsner med lav bitterhet gjør også god nytte, med å friske god opp. 

Om fisken er grillet eller stekt, trenger man en øl som innhenter noe av stekeskorpens smak og aroma. Litt fyldigere øl med god fruktighet, slik som wit eller blonde, vil løfte smaken og tilbehøret til nye høyder. 

Rød fisk

Mens de aller fleste hvite fiskene er magre, er de røde fiskene ofte fetere. Dette gjør at man også må passe på å ha øl som er litt «fetere», som kan kutte fettet litt mer og bygge oppunder fisken og tilbehøret. Til dette har man flere valg, der fyldigere wit`er med sitt sitruspreg vil fremheve fiskens smaker. En litt mer alkoholholdig blonde vil også gjøre mye av det samme, mens en lett saison vil kunne gjøre nytten med sitt krydderpreg. 

Fisk